Presentació del conte ‘La leona’ un llibre reflexiu de Luz Helena Mendoza – 21 de juny

Us convidem dimarts que ve 21 de juny (19:00 h) a la presentació del llibre solidari ‘La lleona’ escrit per Luz Helena Mendoza Castro.

2016.06.21 Presentació La Leona - bibliomusiteca (2)El llibre és una història reflexiva, per ser llegida i interpretada de moltes maneres, que enriqueixin la nostra visió del món, i ens ajuda a prendre consciència dels qui som, del rol o paper en el qual entrem en les relacions individuals i grupales, d’acord amb la petjada que ha deixat en nosaltres la història viscuda.

Sempre existeix l’oportunitat de canviar la visió que tenim sobre el món i de nosaltres. Sempre podem decidir experimentar la vida i explicar-nos nostra història d’una manera nova, que ens alliberi de qualsevol malestar i de continuar en la repetició insatisfactòria.

La leona és un conte que es va crear amb la finalitat de de recaptar fons per al projecte ADVANTI, un ceptre residencial d’atenció terapeútica per a adolescents en situació desesperada. Pots trobar més informació del projecte al següent enllaç: http://www.centre-advanti.com

 

 

 

Qui és Luz Helena Mendonza Cortés?

Luz Helena MendozaLuz Mendoza, s’ha dedicat, des de fa aproximadament 14 anys, a treballar com a psiquiatre i psicoterapeuta infantil, d’adolescents i de famílies, en l’àmbit sanitari públic. Al llarg d’aquesta experiència de treball ha desenvolupat el seu propi mètode terapèutic molt eficaç especialment en adolescents i en joves.

Buscadora des de l’adolescència, de mètodes que ajudin a alleujar el sofriment propi i dels altres éssers humans. Experimentadora de les emocions, fins a aconseguir perdre’ls la por. Conreadora de l’amor propi i dels sentiments més elevats, que permetin als éssers humans desenvolupar tot el seu potencial, experimentar l’alegria de viure, i el més autèntic que tenim els éssers humans: l’amor incondicional.

Ha estat una honesta investigadora de les seves pròpies emocions i de tot el seu funcionament mental indagant i formant-se en diversos mètodes i sistemes (psicoteràpia psicoanalítica, sistémica, coaching) per poder conèixer-se, comprendre’s, i alliberar-se del que no li és útil per gaudir de l’existència.

La seva inclinació permanent és a buscar tot el que li ajudi a entendre què li ocorre al seu cos, ment i emocions per arribar a la comprensió que li permeti prendre mesures per alliberar-se del sofriment o evitar crear-lo.

Tot el que ha utilitzat per al seu autoconeixement, la seva gestió d’emocions i la seva evolució personal ho ha anat aplicant en els seus pacients i famílies.

Ha estat set anys en psicoanàlisi personal i ha participat (i continua fent-ho) en diversos sistemes terapèutics corporals com a ioga, psicodanza, mindfulness, dansa de centres d’energia, massatges terapèutics i tècniques de relaxació.

Apassionada de la lectura, de la dansa i del teatre.

Luz diu:

Mi camino es ayudar a otro a descubrir quién es, su potencial infinito, conducirlo a empoderarse de sí mismo, a recuperar su amor propio y su capacidad de amar, a ser consciente de quién es y de cómo funciona, a observarse y a encontrarse, para recuperar su ser verdadero liberándose de todo lo que le ha impedido ser y le ha llevado a asumir un rol o un personaje generador de sufrimiento. 

Mi objeto de estudio permanente es como experimentar lo que somos auténticamente liberándonos de las cargas (creencias, patrones, juicios y prejuicios) que hemos recibido a lo largo de la vida. 

Me hago cargo que lo que veo en el otro es un reflejo de mí y me hago totalmente responsable de lo que ocurra en mi relación con él.

Soy buscadora, siempre ando buscando algo que de sentido a mi existencia y sin pretender encontrar nada voy encontrándome con personas que sufren y que buscan dejar de sufrir y en el intercambio con ellas se van creando respuestas. 

Reconozco  mis sombras y les hago honor porque gracias a que existen puedo ver mi parte luminosa.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.