Casi 200 años del vals peruano (Reportatge post-funció)

El dissabte 10 de desembre vàrem viure una nova vesprada inoblidable, la cantant MIlagros Albrecht i el director d´escena i dramaturg Walter Ventosilla, van finalitzar la seva mini-gira europea de l´espectacle Casi 200 años de vals peruano a la BiblioMusiCineteca . Paris, Madrid, van ser las actuacions anteriors. Milagros Albrecht y Walter Ventosila, son peruans i viuen a New York. L´espectacle, narrat i cantat, es un fascinant viatge cronològic per la fusió que es va produir entre el vals i el folklore peruà a la música criolla peruana, amb cançons tan emblemàtiques com La flor de la canela.

Difícilment podríem descriure millor el que va passar en aquesta màgica sessió, del que ho fan l´escriptora i poetessa Julia Costa al seu blog, Un balco al Poble-sec, i el cineasta Paco Marín, al seu Paquito, amigos, ambdós presents entre el públic.

Reportage Julia Costa: http://balcopoblesec.blogspot.com/2022/12/anima-cor-vida-i-valsos-peruans-la.html?m=1

Reportatge Paco Marín: https://www.facebook.com/groups/1140147683113100/permalink/1570039040123960/?sfnsn=scwspwa&ref=share

Hemos disfrutado de una bella velada, recorriendo por los casi 200 años del vals peruano.
Gracias Milagros y Walter por compartir con nosotros vuestro talento.
#musicaperuana #valsperuano #culturabarcelona

Publicado por Associació Cultural La BiblioMusiCineteca en Lunes, 12 de diciembre de 2022


A Walter Ventosilla, el vam conèixer al finalitzar la minigira europea de la Companyia Guacamolink Theatre of New York, amb l’espectacle De amor, locura y muerte, basat en poemes i vivències de l´escriptor salvadorenc, resident a Catalunya, Carlos Ernesto García. L´obra va ser adaptada escènicament i dirigida per en Walter. L´espectacle es va representar el 2013 a la BiblioMusiCineteca i a La Sala de Rubí. El proper any celebrant els 18 anys de la BiblioMusiCineteca editarem al canal you tube la gravació d´aquesta històrica representació. El 2014 l’espectacle aconseguia cinc nominacions i tres premis entre els millors espectacles del teatre llatí a New York aquella temporada.

El 2019, en Walter Ventosilla tornava a la BiblioMusiCineteca. En aquesta ocasió per fer una exposició conjunta amb l´excel.lent pintora peruana, també resident a New York, Millery Beltran, Universos Visuales, en la que ens descobria la seva altre faceta com a notable fotògraf.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.