Documental sobre la música calentana – 30 de setembre

Visitem el centre cultural el tecolote d´Arcelia, Guerrero, a México.

Cuando un niño o una niña, un adolescente, tiene un instrumento musical en las manos y aprende a tocarlo…a darle vida…dificilmente va a usar un arma, dificilmente va a ser un sicario”. 

Des del 2003, el mestre Josafat, la seva família i els seus col·laboradors, estan fent una importantíssima feina per donar els nens i nenes, els joves, noves opcions de vida i evitar que caiguin en mans dels narcotraficants i del crim organitzat.

Arcelia es un municipi de l´estat de Guerrero, una zona especialment conflictiva que es disputen les diferents faccions de narcotraficants.

Recuperant la música i les danses calentanes de Tierra Caliente, al Centre Cultural Tecolote els nois i noies troben un lloc de pau, cultura i formació. Son centenars els que cada any acull i es formen en la música, la dansa, el teatre i l´artesania.

Molts d´ells i elles han continuat estudis i molts han acabat carreres i es dediquen professionalment a la música, la dansa, el teatre i a les arts plàstiques i tradicionals.

Des de la BiblioMusiCineteca hem col·laborat i hem acollit a alguns dels alumnes que han estat becats i han pogut viatjar a Barcelona per continuar la seva formació….

L´entranyable Hernan Navas, que ara dirigeix l´Orquestra del Tecolote, la talentosa actriu Abril Mondragón, el brillant guitarrista Miguel Razo…..  Ulises, Margarita, Oscar…..

Aquest mes d´agost hem viatjat fins El Tecolote i us invitem a conèixer aquesta llum que il·lumina una zona de dura climatologia, on la violència forma part de  la vida quotidiana.

Amb Sonia García, la Enid i Ferran Baile.

Directors-Fundadors de la BiblioMusiCineteca

Més informació, https://www.facebook.com/centroculturaleltecolote

Les esperem el 30 de setembre a les 19:00 hrs a La BiblioMusiCineteca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.