Projecció del documental dels Estudis Orphea (Ressenya)

Ahir al Centre Cultural Albareda, com a acte de cloenda de l´exposició «Quan Montjuïc i el Paralelo eren Hollywood», es va projectar Orphea, el miratge d´una industria (2002), de Xavier Juncosa. Excel.lent documental, fruit d´una investigació exhaustiva. L´únic sobre els Estudis Orphea, els primers estudis sonors d´Espanya, nascuts el 1932 i totalment destruïts per a un sospitós incendi el 1962.

Desprès de la projecció va haver un amè i enriquidor col.loqui amb el director Xavier Juncosa, moderat pel també cineasta i director de fotografia Paco Marín, que de petit va conèixer els estudis Orphea, ja que el seu pare hi treballava.

Més de trenta persones van ser presents, destacant els cineastes Manel Montaner, Joan Minguell i Joan Quiles, l´escenògraf Ramón Ivars, l´escriptor Josep Lorman i els historiadors de Cerhisec (Centre de Recerca Històrica del Poble-sec), Xavier Rodríguez, Josep Fabra i l´escriptora i poeta Júlia Costa.

L´exposició, Quan Montjuïc i el Paralelo eren Hollywood, un recorregut nostàlgic i divulgatiu pels cinemes del Paral.lel i els Estudis Orphea, Trilla i I.F.I-Iquino, es podrà torna a visitar el mes de juliol a la BiblioMusiCineteca (Vila Vilà, 76).

Organitza : Associació Cultural BiblioMusiCineteca amb col.laboració amb el Centre Cultural Albareda i la Biblioteca Francesc Boix.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.