Cinema: Distrito Quinto- 25 de Febrer

Distrito Quinto es una de les millors pel·lícules policíaques rodades a Barcelona els anys 50 i 60. Rodada el 1957, inspirada en una obra de teatre de Josep Maria Espinás, que va participar en el guió, va estar dirigida per Julio Coll (La cárcel de cristal, Los Cuervos, Un vaso de Whisky, La cuarta ventana). Cinc homes acaben de cometre un atracament. Fugen cadascú pel seu costat, per a reunir-se més tard en un pis de la ciutat vella, mentre esperen l´arribada de qui ha de portar els diners, cadascú pensa en el que farà amb la seva part. Però l´espera es fa llarga i neix la sospita de la traïció. Excel·lent repartiment amb Alberto Closas i Arturo Fernández al capdavant i amb la presencia de dos grans actrius com Montserrat Salvador, com “femme fatale” i Josefina Güell, en un destacat paper secundari. Entre els molts al·licients de la pel·lícula, està la banda sonora a cura de Xavier Montsalvatge.

El reconegut director teatral i també cinematogràfic Ricard Reguant ens introduirà en el molts aspectes a observar dins la pel·lícula.      Divendres 25 de febrer, a les 17.00 hores. Segon cicle de Cinema Policíac rodat a Barcelona.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.