Exposiciò: Ferran Inèdit- 7 de Febrer

L´1 de febrer, en Ferran Baile, periodista, fundador i propietari de l’Associació multicultural La BiblioMusiCineteca, al Poble-Sec, va fer 70 anys, o dit a la francesa com ell prefereix, soixante-dix, 60+10.

Fotografies, dibuixos, llibres, cromos i objectes personals que l´han acompanyat i l´han ajudat a créixer, sense deixar mai de conservar el nen, l´adolescent i el jove que segueix ben viu en la seva mirada, el seu somriure i la seva manera de pensar i enfocar la vida.

Amb aquest motiu ens hem atrevit a obrir l´armari dels seus records i donar llum a aquesta exposició, curosament desordenada, sobre la seva primera i segona infància, el temps d´adolescència i de joventut…fins els anys 80 del segle passat.

Una mostra molt personal preparada amb gran il·lusió i amor pels qui més el coneixen i l’estimen. Una mostra que ell mateix presenta així, després de trobar-se-la per sorpresa a les parets d’una de les sales de La BiblioMusiCineteca:

«Tinc la gran sort de tenir a casa meva fades, que a vegades es tornen entremaliades i em sorprenen amb belles mostres d’afecte com aquesta exposició que em vaig trobar muntada un dissabte, poques setmanes abans del meu aniversari.
No sé quan i com van entrar en l’armari dels meus records i li van donar nova vida a les fotos, dibuixos i objectes que allà van trobar.
Superat el pudor, em sembla una bona idea airejar i donar a conèixer aquells moments d’inspiració i esforç que cadascun/a ha anat aconseguint en el seu pas per la vida.
Perquè tots/es tenim històries per explicar, creacions a mostrar, vivències per compartir.
L’escriptor turc Onhan Pamuk va obrir un museu a Istanbul dedicat a la Innocència (The Museum of Innocence). Molt crític amb els museus oficials, manté la filosofia que la veritable història està en els petits objectes als quals donem sentit en la nostra vida quotidiana.
Sigui aquesta exposició una motivació perquè cada persona pugui muntar i mostrar el seu propi Museu de la seva realitat Imaginada.»

(Ferran Baile)

Vine a visitar l’exposició Ferran Inèdit, a La BiblioMusiCineteca (Vila i Vilà, 76), a partir del 7 de febrer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.