Exposició: “Aigua i natura, font d’inspiració”

“Aigua i natura, font d’inspiració” és la mostra de pintura que fins al 10 de juliol de 2019 pot visitar-se a l’espai expositiu de la Bilbliomusiteca del carrer Vila i Vilà, 76, obra de l’artista maresmenc Hilari Joan d’Argila.

L’Hilari comenta que sempre havia tingut un sentiment d’admiració pels artistes, amb una especial predilecció pels pintors impressionistes. La seva admiració per l’ofici que hi ha en la pràctica pictòrica i pel seu resultat, l’obra d’art, que ell considera un petit miracle, el va portar a posar a la seva llista de desitjos dedicar temps a desenvolupar el seu art. Les circumstàncies laborals i familiars, però, varen fer-li aplaçar l’activitat que ell ja intuïa que podia acabar convertint-se en la seva gran passió: pintar.

La jubilació li ha regalat el temps, i com ell diu, no sap molt bé si ha estat la sort o bé el destí el que va fer que un dia passejant pels carrerons del centre de Mataró es plantés a la porta d’Amàlia17 el taller d’arts plàstiques del carrer Amalia. De seguida va adonar-se que allà podia compartir la seva afició amb gent de totes les edats que, igual que ell, estaven descobrint que les arts plàstiques suposen un mitjà d’expressió molt democràtic a través del qual canalitzar la pròpia creativitat. Aprendre és molt gratificant, sobretot quan aprens coses noves d’una matèria que t’apassiona. Al taller no només aprèn dels exercicis proposats, que el porten a investigar en tècniques i materials nous, sinó també participant de les sinergies amb els seus companys d’aventures artístiques.

Ara, la pintura forma ja part de la seva vida i aprofita els seus viatges i escapades a la natura per capturar instantànies de la realitat, que seran el punt de partida d’un camí carregat d’emocions i experiments que té el seu destí en la seva particular visió del món que l’envolta. Després de quatre exposicions individuals i un bon grapat de col·lectives les seves pintures es van definint per un ús valent del color i una factura que prioritza les textures al dibuix i que es configuren com la seva marca personal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.