Cinefórum: El Gran Restaurante- 17 de Desembre

 

El gran Louis de Funés (1914-1983), ens acompanya en la darrera sessió de cinema de l´any 2018, amb una de les seves pel.lícules més divertides, que combina agilment comèdia, trama policíaca, acció i gastronomia. Estrenada el 1966, és conjuntament amb La gran juerga, Oscar-una maleta-dos maletas-tres maletas, Las aventuras de Rabbi Jacob i la sèrie Fantomas, una de les seves pel.lícules més famoses. Distingit el 1973 va rebre la distinció de Cavalier de la Legió d´honor (Legion d´honneur) i el 1980 el premi César (l´Oscar francés), per tota la seva trajectòria. Solament a França les seves pel.lícules han estat vistes per més de 160 milions d´espectadors i segueixen fent riure a mil.lions d´espectadors d´arreu del món. Una petita exposició de programes de mà, articles, pel.lícules i llibres acompanyaran la projecció. Louis de Funés, fill d´una familia espanyola va ser actor, director, productor, guionista, actor de doblatge i també pianista afeccionat. Va rodar més de 120 pel.lícules i va treballar també en nombroses representacions teatrals i a la televisió. Va compartir plató i escenaris amb el bo i millor dels grans actors i actrius francesos com: Bourvil, Yves Montand, Jean Gabin, Jean Marais, Jean Paul Belmondo, Mylène Demongeot, Bertrand Blier, Fernandel, Alain Delon, Lino Ventura, Gerard Depardieu, Annie Girardot, Michel Serrault…. Va morir d´un infart als 68 anys

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.