Cinefòrum: La armes del alba- 15 de Octubre

 

 

Les armes de l’alba és la primera investigació, sistemàtica, minuciosa i a fons dels esdeveniments històrics de l’inici de la guerrilla mexicana i la seva primera expressió literària plena. Explica el tràgic atac a la caserna militar de Fusta a l’estat de Chihuahua, a càrrec d’uns mestres normalistas i altres professionals liberals, conscients dels problemes, l’opressió i les contínues injustícies a les que els cacics, amb el beneplàcit dels governs, sotmetien a la classe camperola.

Inspirada en la novel·la homònima de Carlos Montemayor, que va col·laborar activament en el guió, la pel·lícula dirigida pel notable director José Luis Urquieta, es va acabar, no sense molts esforços en el 2013.

La factura artística i narrativa de la pel·lícula és impecable. Els problemes han sorgit després, al no trobar sala comercial, ni oficial (Cinemateca), on exhibir-se en continuïtat, malgrat que tothom parla bé de la pel·lícula. Censura encoberta? . Els fets tot i haver-se produït el 1965, desperten moltes similituds amb fets recents que se segueixen produint en els diferents estats de la castigada població mexicana.

ESTRENA ABSOLUTA A ESPANYA!

Una molt bona pel·lícula, l’exhibició i difusió resulta més que necessària.

Protagonitzen la pel·lícula, Arturo Carmona (Blue Demon, La Tempestat ..), Sergio Bonilla (Un pare no tan pare ..), Arturo Beristain (L’atemptat ..) i en l’ampli repartiment estan entre d’altres, Aaron Hernan, Leonardo Daniel , Flor Payan (Cantinflas ..), Luis Gatica, Alberto Reis (la llegenda de la Guineu ..), i amb la participació especial d’Ernesto Gomez Creu (El carreró dels miracles, El crim del pare Amaro ..) i de la cantant Carmen Cardenal.

Dilluns a les 19 hores La BiblioMusiCineteca

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.