Documental «Juanote» – 9 de Juny

Dins el marc de LASFIBA (Latin American Short Film Festival Barcelona) es projectarà el documental «Juanote» del mexicà i xalapeño Raúl Criollo.

Juanote, va ser imatge del paisatge urbà de la capital de Veracruz (Mèxic), per  més de 55 anys, va exercir l’ofici de carregador de nombre, és a dir un carregador d’aquesta característiques hauria de presentar una sol·licitud a les autoritats municipals, amb l’aval de unes cartes dels comerciants de les ciutat, complint dit requisits, el municipi li atorgava el permís i nombre, el nombre tretze pertànyer al seu pare, per circumstàncies va tornar a caure en la família Vásquez. Des dels 12 anys va començar a exercir l’ofici de carregador fins als 69 anys d’edat. Raúl Crioll, va rescatar per a posteritat la figura de l’Juanote, en un testimoni fílmic.

 

Dissabte 9 de juny a la Casa Mèxic

 

C/ Carrer de Mir Geribert, 8 Metro Plaça Espanya

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.