El Club del Mirall

El Club del Mirall és un espai per compartir les regles del joc que regeixen la vida i el desenvolupament de les persones. Aquestes reunions estaran coordinades per Antonio Inglés.

 

club espejo“Quan ens mirem al mirall… ni sempre veiem el que desitgem, ni sempre reconeixem allò que veiem. Entendre allò que es reflecteix, és el primer pas per adonar-se del que som.”

 

El mirall és potser, l’element que més s’ha utilitzat com a analogia de la realitat. No la conté però la reflecteix. No obstant això, quan ens posem enfront d’un mirall, és gairebé impossible no pensar en el principi d’incertesa d’Heisenberg. Aquell que ens diu que l’observador forma part de l’experiment i que, l’acte mateix d’observar, condiciona el que s’està observant. Així doncs, quan ens mirem al mirall , és raonable pensar que allò que observem està matisat o deformat per les nostres creences, valors i hàbits.

El Club del Mirall tracta de ser un espai per comentar les diferents opcions que es plantegen quan un és conscient que el que veu en el mirall no és “la realitat”, sinó una projecció de si mateix. Les múltiples maneres d’entendre l’ésser humà i la seva relació amb la vida, al costat de l’abundant documentació que té el seu origen en la Filosofia, la Psicologia i més recentment, la Neurobiologia. Sempre han hagut dubtes sobre quina d’elles és la més adequada, per entendre el que ens succeeix.

Independentment d’allò que som, entre els diferents recursos disponibles, no solament podem consultar les fonts de la saviesa tradicional o científica de les quals parteixen els diversos arguments, sinó que a més, podem fer-ho utilitzant els tres canals que l’ésser humà posseeix per comunicar-se. El visual, l’auditiu i el cinestèsic, generen a la vegada pensaments, emocions i accions que ens donaran la pista d’allò que no percebem si no és a través del reflex que ens proporcionen els altres. Cada persona es recolza en un prioritàriament, però usa els tres, segons sigui la informació que necessita processar, com a observador i protagonista de la seva vida. Compartir aquesta informació i analitzar-la des d’un punt de vista multicultural i aconfessional és l’objectiu de “El Club del Mirall”.

 

Antonio Inglés

El Club del Mirall ja està funcionant a través del blog: http://elclubdelespejo.blogspot.com.es/

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.