Cinema polonès: El cuchillo en el agua- 7 d´Abril

 

Comentat per Katarzyna Górska

El cuchillo en el agua (1962) és la primera pel·lícula de Polański i l’única rodada a Polònia. Tot i ser el primer llargmetratge del jove director, va ser mereixedora de la nominació als Oscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa. L’obra va ser, però, molt mal rebuda pel govern comunista polonès d’aquell llavors que la va considerar «massa burgesa i cosmopolita». La rondalla d’aquest drama psicològic gira al voltant d’una parella benestant que un dia convida al seu iot a un jove estudiant de classe baixa. El que havia de ser una aventura innocent es converteix en una lluita de poder plena de simbolisme. Destaca de la pel·lícula seu minimalisme que es reflecteix, entre altres coses, a la presència de només tres protagonistes. La pel·lícula va significar el passaport per a la fama per al seu director.

Roman Polańsi (1933) és el director polonès més conegut en l’escena internacional. Va ser director de pel·lícules tan aclamades com «La llavor del diable», «Chinatown» o «El pianista» per la qual va rebre el premi Oscar a l’any 2002. Als 29 anys va emigrar de Polònia i mai més va tornar. Va rodar les seves pel·lícules a França, Gran Bretanya i Estats Units.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.