Cinefórum: Ángeles sin brillo – 12 de Març

 

Angeles sin brillo (The Tarnished Angels, 1857), reunia de nou a Robert Stack, Dorothy Malone i Rock Hadson, a les ordres de Douglas Sirk., un any desprès del gran éxit d´Escrito sobre el viento (Written on the wind, 1956)

Un altre excel.lent melodrama, basat en una obra de William Faulkner, que va obtenir un gran nou exit de public i crítica.

Un pilot que va combatre a la Segòna Guerra Mundial, sobreviu fent acrobacies amb la seva avioneta per les fires dels pobles. Un periodista s´interesa per la seva vida i de la seva familia i asisteix a la seva decadencia, somiant exits utòpics, i a la frustració i angoixa de la seva dona i del seu fill.

La sessió vindrà complementada amb documentals sobre els actors Dorothy Malone (1924-2018), Robert Stack (1919-2003) i Rock Hudson (1925-1985) i el director Douglas Sirk, nascut Claus Detlef Sierk a Alemanya (1897-1987)

  

Recordant els cinemes del Paral.lel

 

CINE AVENIDA. Paral.lel 180. (1930-1971)

El Cine Avenida va ser inaugurat el 23 de setembre de 1930 a l’Avinguda Paral·lel, 180, de Barcelona. El propietari era Modest Castañé i Lloret, que a més es va encarregar de la decoració interior. La sala tenia una capacitat per a 1.600 butaques repartides entre platea i amfiteatre.

El primer programa va ser el Noticiari Metrotone i el film musical Hollywood Revue. A aquesta hi van acudir SSAA els Infants Carlos i Luisa entre altres autoritats.

La sala no solsamènt va programar cinema si no que va acollir als anys 30, les actuacions dels artistes més populars de l´època (cantants, orquestres, còmics..).

Un dels seus aspectes més singulars va ser la Terrassa, inaugurada el 1937.

A principis dels anys 30, la sala va ser víctima d’un atracament, en el qual va morir el vigilant nocturn.

Durant la Guerra Civil va ser incautat pel Comité Económico de Espectáculos. Recuperat pels seus legítims propietaris, es va inaugurar la terrassa el juny del 1939. Aquesta va ser, possiblement la més destacada de la ciutat, i les nits d´estiu es va programar cinema fins a finals dels anys 50.

Quan Enric Marcé Planas es va fer amb la direcció de la sala, la programació es va basar en la reestrena.

L’última projecció va ser Trasplante a la italiana i Un golpe de mil millones el 27 de juny de 1971.

Modest Castañé i Lloret (1883-1962)  va ser un dels grans empresaris de sales cinematogràfiques de Barcelona, tasca continuada pel seu fill Modest Castañé i Llopart (1908-1988). Totes les sales del clan Castañé, començaven per la lletra A:  Avenida, Astoria, Alexandra, Atlanta, Arcadia, Aquitania, Alexis, Amaya.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.