Cinefòrum: El temible burleta- 26 de Febrer

 

Una de les obres mestres del gènere. Humor i aventures es combinen de forma admirable navegant per les aigües del Carib. Amb un Burt Lancaster en plenitut, sempre ben acompanyat per Nick Cravat, el seu company des dels temps en que eren acròbates de circ, i amb la bella actriu alemanya Eva Bartok com acompanyant femenina. Dirigida per Robert Siodmak (Forajidos, El sospechoso, La escalera de caracol, Tunel 28, A trav´ñes del espejo..)

Antoni Inglés i Antoni Martinez, dos veterans amb moltes històries a la seva vida, ens explicaran les seves experiències infantils al Cine Hora. Situat a l´Avinguda del Paral.lel, 57, tenia 531 localitats i va fer la seva primera sessió el 31 de desembre del 1941 i la seva darrera el juliol de 1972.

Va néixer com a cinema d´actualitats i va tenir en general una vida esmoreteïda. Quan clogué l´etapa dels documentals i els noticiaris, s´integrà a la xarxa de locals “con largo historial de pulgas veteranas, meriendas a base de atún, pajilleras de plantilla y chavales que iban allí a aprender lo que es la vida”, en paraules de Francesc Gonzalez Ledesma. Per la seva situació, al bell mig del Paral.lel, al costat de l´Apolo, i just en front del barri Xino, fou un cinema en concordança amb el barri, poc recomanable per segòns quina mena de públic, però agradable-fins i tot raonablement excitant- per a qui s´interessava més pel que passava a les butaques que a la pantalla.

Com tants altres locals d´aquest estil, va anar esllantguint-se d´una manera inexorable amb el pas del temps, fins que la situació fou insostenible. El mes de juliol del 1972 va tancar definitivament.

Text extret del llibre Els cinemes de Barcelona, de Joan Munsó Cabús.

 

Dilluns 26 de febrer a les 19 hores a La BiblioMusiCineteca

C/ VILA I VILA 76

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.