Cicle de cinema polonès: Kanal- 10 de Febrer

Andrzej Wajda (1926-2016) és un dels grans directors del Cinema Polonès, amb ampli reconeixement internacional, guanyador de l’Oscar en l’any 2000. Entre les seves pel·lícules més conegudes estan Cendres i diamants, L’home de marbre, La terra promesa, Danton , L’home de ferro-Lech Walesa, Pa Tadeusz, Katyn …

Kanal pertany a la primera època. Filmada en 1957, segueix les peripècies d’un grup de soldats, a la Varsòvia de 1944, que lluiten desesperadament entre les ruïnes de Varsòvia contra l’exèrcit alemany, veient-se forçats a refugiar-se en les clavegueres. El seu descens als canals és equiparable amb el descens al mateix infern. Les clavegueres de la ciutat de Varsòvia retratades en el film de Wajda es converteixen així en una al·legoria universal de
les vicissituds de la guerra.

La pel·lícula va guanyar la Palma d’Or al Festival de Cannes, entre d’altres prestigiosos premis i va suposar el reconeixement internacional i el seu director.

La sessió serà presentada per la jove professora Katarzyna Górska i iniciarà un cicle de pel·lícules que ens donaran a conèixer el millor del cinema polonès.

Dissabte 10 de febrer a les 19 hores

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.