Cinefórum: Pastorela- 18 de Desembre

! Doble sessió!

Per acomiadar les sessions de cinefòrum d’aquest any 2017 passarem dues pel·lícules alhora, perquè pugueu triar la que més us vingui de gust.

  • Pastorela
  • Que bello es vivir 

Pel·lícula no editada ni estrenada a Espanya

Amb moltes simul.lituts amb les representacions de Pastorets a Catalunya, las Pastorelas mexicanes tenen també una gran tradició i acceptació a Mèxic. Sols que allí es fan mirall i són molt més punyents i critiques amb les tràgiques circumstàncies que envolten la seva vida quotidiana. No és estrany veure a María i José, com a emigrants-“espaldas mojadas”, o als dimonis com a “rangers”-policia fronterera dels Estats Units, i que al llarg de la representació surtin narcos i polítics corruptes i les fronteres entre els bons i els dolents, els àngels i els diables, quedin bastant confoses (com a la vida real).

A Pastorela es reflexa aquesta realitat portant-la al terreny de la sàtira grotesca i l´ esperpent, però que té molt a veure amb la realitat surrealista del dia a dia mexicà. Guanyadora de set premis Ariels (el Goya del cinema mexica), va ser produida el 2011, amb guió i direcció d´Emilio Portes i protagonitzada per un repartiment global encapçalat per Carlos Cobos, Joaquín Cosio, Lalo España y Ana Serradilla.

Molt bé se la pot emparentar amb El día de la béstia d´Alex de la Iglésia, que també passa durant les dates nadalenques.


¡Qué bello es vivir! (El títol original és It ‘s a Wonderful Life) és una pel·lícula nord-americana de 1946 dirigida i produïda per Frank Capra, basada en el conte de The Greatest Gift (El mejor regalo), escrit per Philip Van Doren Stern el 1939 i publicat de forma privada el 1945. El film és un clàssic del cinema americà, i la seva emissió en televisió s’ha convertit en tota una tradició nadalenca.

George Bailey (James Stewart) és un honrat i modest ciutadà que dirigeix i manté a flotació un petit banc familiar, tot i els intents d’un poderós banquer per arruïnar. El dia de Nadal de 1945, aclaparat per la sobtada desaparició d’una important suma de diners, que suposaria no només la fallida del seu banc, sinó també un gran escàndol, decideix suïcidar-se, però quan està a punt de fer-ho passa una cosa extraordinària. (FILMAFFINITY)

Dilluns 18 de desembre a les 19 hores.

La BiblioMusiCineteca C/ VILA I VILA 76 METRO PARAL-LEL

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.