Dimecres Sororos (ENERO)

Què és?
Un espai feminista que busca facilitar la conversa entre dones en relació a un tema triat cada mes. Posem a disposició alguns documents (textos, vídeos) per motivar el diàleg. La idea és seguir formant-nos i aprendre de l’experiència de totes. Aquesta sessió parlarem de la Sororitat.

Qui pot participar-hi?
Totes aquelles persones que s’auto defineixin com a dones i que tinguin ganes d’informar-se, reflexionar i compartir sabers (No, no ens agrada la categorització home / dona, però mentre no hi hagi una altra, necessitem nomenar-d’alguna forma per comprendre’ns com a col·lectiu amb característiques específiques ).

Per què només dones?
Perquè necessitem espais específics per a potenciar la nostra transformació. I perquè volem un ambient absolutament lliure i en confiança, molts temes que aborda el feminisme són de gran sensibilitat.
Això no exclou que des dels feminismes s’organitzin i participem en altres espais mixtos, o bé, que hi hagi espais no mixtes només d’homes. Cada espai té els seus objectius i la seva riquesa. Un home aliat del feminisme que realment té noció dels seus privilegis, no tindrà problemes en respectar aquells espais on treballen només dones.

Què cal portar?
Tant de bo et donis el temps de mirar / llegir els documents proposats o altres que el teu aportacions en relació al tema triat. Si no, no passa res, la teva experiència ja implica molta informació per compartir.
Suggerim portar alguna cosa de menjar per compartir entre totes, a les 20: 30h hi ha molta gana! (Si el teu pressupost és ajustat i no pots portar res, no hi ha cap problema, tot i així t’esperem i compartirem encantades el que tinguem).

On es realitza l’esdeveniment?
La Biblio Musicineteca ens facilita l’espai físic per a la realització de les sessions. Gràcies!
L’associació està ubicada al barri del Poble-sec, molt a prop de la parada del metro Paral·lel.

De què parlarem en GENER?
Al gener, el tema serà la Sororitat. Aquí sota trobaràs els documents proposats per a aquesta sessió. Hi ha teoria, literatura i cinema per triar!

* Article: PACTO ENTRE MUJERES, SORORIDAD
De la teòrica feminista mexicana Marcela Lagarde i dels Rios
https://www.asociacionag.org.ar/pdfaportes/25/09.pdf
(13 pàgines)

* Adjuntem també una conferència de la mateixa autora:
https://www.youtube.com/watch?v=8CKCCy6R2_g

* Conte: LAS ESCLAVAS DE LAS CRIADA
De l’escriptora argentina Silvia Ocampo,
http://www.macla.com.ar/sites/default/files/CuentosCompletosSilvinaOcampo.pdf
(Pàgina 27 a la 32)

* Pel·lícula: WATER, de la directora indocanadiense Deepa Metha
https://www.youtube.com/watch?v=vAiv6BNeRb0

«L’Amistat, em sembla, es construeix amb un peu en el privat i el cor, i l’altre, en el públic-polític del pensar … del pensar juntes. Amb tot el que aquesta dimensió comporta de valors i de responsabilitats socials i humanes «. (Margarita Pisano)

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.