Dilluns de cinefòrum: Pastorela – 9 de Gener

Pel·lícula mexicana: Pastorela

Dilluns 9 de Gener, nou passi a peticio dels socis, a las 19:00 hores. 

Pastorela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ESTREN ABSOLUT, 

pel·lícula no editada, ni estrenada a Espanya

Amb moltes simul.lituts amb les representacions de Pastorets a Catalunya, las Pastorelas mexicanes tenen també una gran tradició i acceptació a Mèxic. Sols que allí es fan mirall i són molt més punyents i critiques amb les tràgiques circumstàncies que envolten la seva vida quotidiana. No és estrany veure a María i José, com a emigrants-“espaldas mojadas”, o als dimonis com a “rangers”-policia fronterera dels Estats Units, i que al llarg de la representació surtin narcos i polítics corruptes i les fronteres entre els bons i els dolents, els àngels i els diables, quedin bastant confoses (com a la vida real).

A Pastorela es reflexa aquesta realitat portant-la al terreny de la sàtira grotesca i l´ esperpent, però que té molt a veure amb la realitat surrealista del dia a dia mexicà. Guanyadora de set premis Ariels (el Goya del cinema mexica), va ser produida el 2011, amb guió i direcció d´Emilio Portes i protagonitzada per un repartiment global encapçalat per Carlos Cobos, Joaquín Cosio, Lalo España y Ana Serradilla.

Molt bé se la pot emparentar amb El día de la béstia d´Alex de la Iglésia, que també passa durant les dates nadalenques.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.