Avance informativo del encuentro del 21 de octubre

El dia 21 d’Octubre tendra lloc la inauguració de la propera temporada del Club del Mirall, et envio un avanç informatiu sobre el tema:
Tema a tractar en la propera sessió:

A la recerca d’emocions…

En el Club del Mirall interpretem la vida com una aventura. Una experiència el procés de la qual ens porta a la autorrealización personal. En la passada temporada, van prendre consciència d’algunes de les coses que influeixen en l’esdevenir de les persones. Temes com la llibertat, la identitat, la utopia o el temps, han estat des de sempre la base per entendre l’aventura evolutiva de l’ésser humà. Som els protagonistes d’una obra de teatre el guió del qual està estructurat en tres actes: la preparació, la cerca del tresor (la autorrealización) i el retorn a l’origen. Finalitzat el període de preparació inicial, és evident que, quan abandonem la zona de confort, ens enfrontem a situacions i relacions que posaran a prova tots els nostres recursos. És l’etapa més important del camí. Aquella que ens porta més temps a recórrer.

En aquesta nova temporada anem a reflexionar sobre, per què alguns aconsegueixen realitzar els seus somnis i, en canvi, uns altres no? O bé, per què uns altres, encara malgrat aconseguir-los, no se senten feliços? És més, de quina manera, en les nostres relacions amb els altres, ens sentim condicionats?

Dia a dia, avancem mitjançant el conegut mètode d’assaig i error. En aquest sentit, cada problema al que ens enfrontem suposa un repte. El resultat que obtenim, positiu o negatiu, pansa a formar part de la nostra experiència i condiciona les nostres futures accions. Per fer front als problemes, en el nostre bagatge personal, és evident que tots tenim punts forts i punts febles que podem usar. Són els recursos que hem acumulat al llarg de la nostra existència. El seu conjunt, s’estructura al voltant d’un concepte proposat per Howard Gadner, les intel·ligències múltiples, que descarta una única i monolítica intel·ligència i amplia la coneguda teoria de la intel·ligència emocional de Golemann.

Així doncs, l’anterior ens dóna la clau per entendre els nostres triomfs i fracassos. Sabem que això és així a través de les reaccions, internes o externes, que observem en la nostra confrontació amb la realitat que percebem. És a dir, generem emocions que, quan són positives, ens ajuden i quan són negatives, ens condicionen. Aquest serà l’objectiu de la segona temporada de Club del Mirall. Reconèixer les primeres i transformar les segones, com a base per a l’aprenentatge que suposa el recorregut de la sendera evolutiva de cada persona.

Serà un plaer comptar amb tu, t’hi espero

 

Antonio Ingles

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.