Dilluns de cinefòrum: Tizoc – 25 d’abril

Un gran clàsico del cinema mexicà.

Protagonitzada per Pedro Infante i María Félix en 1956, escrita per Manuel R. Ojeda i Carlos Orellana i dirigida per Ismael Rodriguez.
La pel·lícula explica la tràgica història d’amor entre l’indi Tizoc, habitant de la serra de Oaxaca i María (María Félix), una dona criolla provinent de la ciutat, aparentment arrogant i orgullosa que en conèixer a Tizoc aprèn a apreciar la seva senzilla saviesa i el seu bon cor.
La cinta va ser filmada en Pathécolor i Cinemascope per Alex Phillips i forma part del període final de la Època d’or del Cinema Mexicà, que abasta de 1935 a 1958.
Va guanyar el Globus d’or a Hollywood a la millor pel·lícula estrangera, en el Festival de Berlín l’Ós de Plata al millor actor per a Pedro Infante, que no va poder recollir en morir pocs mesos abans en un accident d’aviació. També va obtenir els premis Ariel d’Or al millor director, Ismael Rodríguez, i a la millor banda sonora, Raúl Lavista.

 

Dataa: 25 d’abril

Hora: 19:00

 

Tizoc 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.