Dilluns de cinefòrum: Capitanes de abril – 2 de maig

Cicle Cinema i Història
Celebrem el 42 aniversari de la Revoluçao dos Cravos (La Revolució dels Clavells) amb la pel·lícula Capitanes de abril, de María de Medeiros

Homenatge a Celeste Caeiro, Salgueiro Maia i la resta de persones que van fer possible la fi de la dictadura a Portugal.

Capitans d’Abril és una coproducció europea de l’any 2000 escrita i dirigida per l’actriu i directora Maria de Medeiros, inspirada en els fets del 25 d’abril de 1974 a Portugal, coneguts com la Revolució dels Clavells.

El 1974 Portugal estava sotmès a un dels règims dictatorials més antics d’Europa, iniciat pel general Salazar el 1933. Els constants guerres colonials, la repressió política i la dolenta conducció del país va provocar una revolució pacífica dels militars d’esquerra que va tenir un immediat suport popular. La pel·lícula se centra en els fets que van passar donis del 24 d’abril al 26 d’abril, especialment en el capità Salgueiro Maia, un dels principals artífexs d’aquesta, en molts aspectes, modèlica revolució.

Sonarà l’emblemàtica cançó  «Grandola, vila morena», en la veu del seu compositor, el mític Jose Afonso i altres músiques i cançons portuguesos i és podrà consultar llibres sobre la Revolució dels Clavells i sobre la personalitat del capità Fernando José Salgueiro Maia.
També hi haurà una exposició d’imatges i llibres sobre la ciutat de Lisboa.

 

Captura de pantalla 2016-04-29 a la(s) 03.13.39

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.