Dilluns de cinefòrum: Recordem a Verónica Forqué

LA VIDA ALEGRE és una divertida i esbojarrada comèdia amb guió i direcció de Fernando Colomo, reconegut director-guionista i productor de 70 anys i que acaba d’estrenar la seva darrera pel·lícula, Isla bonita, rodada íntegrament a Menorca.

La vida alegre foto 01

Verónica Forqué és metgessa i el seu marit, també metge és assessor del Ministre de Sanitat. A ella li sortirà una feina en una clínica especialitzada en malalties de transmissió sexual on es trobarà amb situacions certament inesperades i complicades.

Afegim un repartiment de luxe amb Antonio Resines, Miguel Rellán, Rafaela Aparicio, Chus Lampreave, Guillermo Montesinos, Ana Obregón, Gloria Muñoz, Alicia Sanchez (Furtivos), El Gran Wyoming, Javier Gurruchaga i la cantant Massiel. Verónica Forqué va ser premiada amb el premi Goya a la millor actriu.

Captura de pantalla 2016-01-28 a las 19.24.39

Fernando Colomo, actor-director-guionista i productor, nascut a Madrid el 2 de febrer de 1946, és un dels cineastes més destacats i amb millor trajectòria dins del cinema espanyol, com a director ha dirigit més de 25 pel·lícules entre les quals destaquen les comèdies: Tigres de papel, el seu debut en 1977, ¿Qué hace una chica como tú en un sitio como éste? (1977), La línea del cielo (1983), La vida alegre (1987), Bajarse al moro (1979), Los años bárbaros (1988), El efecto mariposa (1995), Cuarteto de la Habana (1999), El próximo Oriente (2006), Rivales (2008), La banda Picasso (2012) i la seva recentment estrenada Isla bonita (2015).
Però també ha conreat altres gèneres com el policíaco, La mano negra (1980), el fantàstic i d’aventures, El caballero del dragón (1985, una curiosa versió de la llegenda de Sant Jordi futurista) i el drama costumista, Al sur de Granada (2003).
Com a productor ha produït les òperes primeres de Fernando Trueba (Ópera prima-1980), Icíar Bollaín (Hola, estás sola?-1995), Daniel Calparsoro (Salto al vacío, 1995), Azucena Rodriguez (Entre rojas-1995) i Miguel Bardem-Alfonso Albacete (Más que amor frenesí- 1996).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.