Presentació del documental del projecte XIC 2014

Hola a tots i totes!

El proper dimarts 15 de desembre a les 19:00 hores projectarem el documental del XIC 2014 a La Bibliomusicineteca ( C/ Vila i Vilà, 76 ), en un cinefòrum amb les persones participants, veïns i veïnes del barri, per conèixer de primera mà la seva experiència. I, si us motiva, encara esteu a temps de sumar-vos a aquesta edició del XIC!

El documental acompanya a un grup de veïns i veïnes, entitats i organitzacions en el procés de construcció d’un espectacle sobre la convivència intercultural al Poble-sec i en el patrimoni arqueològic de Catalunya. Les creadores del documental han aconseguit transmetre l’esperit comunitari, empoderador i constructiu del projecte, entenent el procés de creació com una peça artística en ella mateixa.

El projecte XIC es va iniciar l’any 2011, amb motiu de la celebració del cinquè aniversari del Pla Comunitari del Poble-sec. En cada edició, promou la xarxa, l’intercanvi i la creació a través de la construcció i mostra d’un espectacle comunitari d’arts escèniques. Actualment, n’estem desenvolupant la cinquena edició.

 

2015.12.15 difusió docu xic

Us recordem que ja us podeu apuntar als assajos de les escenes col·lectives de l’espectacle de la cinquena edició, omplint aquest formulari. No cal que tingueu experiència prèvia, és gratuït i per a totes les edats. Ah! i si coneixeu d’algú que pugui estar interessat en participar en el projecte, no dubteu en convidar-lo!

CALENDARI D’ASSAJOS COL·LECTIUS

– Gener 16, dissabte matí. Escenes a definir.

– Gener 30, dissabte matí. Escenes a definir.

– Febrer 13, dissabte matí. Escenes a definir.

– Febrer 27, dissabte matí i tarda. Assaig general. 

– Març 5 i 6, dissabte tot el dia i diumenge matí. Assaig al teatre. 

– Març 11, divendres de 17 a 21 hores. Assaig general al teatre. 

– Funció 12 de març (20 h). És quedarà amb tothom sobre les 15 hores.

– Funció 13 de març (18 h). És quedarà amb tothom sobre les 16 hores.

 

El projecte XIC, que celebra aquest any la 5a edició, neix d’un procés de creació i participació  dels veïns, veines i entitats del barri, amb l’afany de crear un espectacle que aquest any pretén explicar la història del barri del Poble Sec dels inicis del s.XX fins als nostres dies, amb l’accent posat en les persones que l’han habitat i en la reivindicació de la vida cultural del barri.

Per tant, a més d’oferir un espectacle de qualitat artística que impliqui a diferents col·lectius i entitats, es fomenten vincles intergeneracionals i interculturals, a l’hora que es potencia el treball en xarxa i la participació del barri.

Per a més informació, podeu contactar-nos a creacioxic@gmail.com o al 93 442 19 82.

Seguiu el desenvolupament del projecte a ruaxic.blogspot.com.

Fins aviat!

 

Anna Pascual

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.