Club de la Tertúlia: colors per Nepal

Per acomiadar-nos de l’any, organitzem una sessió del Club de la Tertúlia molt especial dedicada a Nepal. A través del testimoni de Carlos A. Cañete, infermer i voluntari que ha viscut en aquest país durant tres anys, coneixerem d’a prop la solidaritat i lliurament del poble nepalès.

Carlos A Cañete Amaya (Barcelona, 1974), és Diplomat en Infermeria i ha finalitzat en 2013 els estudis de Medicina Tradicional Tibetana. Ha viscut tres anys a Nepal treballant com a voluntari. El primer viatge al 2006 va cooperar durant un any com a infermer amb una ONG espanyola en un orfenat. La segona estada de 2 anys, com a cooperant en una Escola Tibetana, en el període 2009- 2011.

El seu últim viatge es va produir després del terratrèmol a Nepal on va oferir suport a través de petites organitzacions no governamentals que mitjançant donacions aportaven ajuda de primera necessitat en forma d’aliments, medicaments, cases temporals i refugis.

En aquest viatge va descobrir la solidaritat i la capacitat de donar del poble nepalès, més enllà de castes, ètnies o procedència. Malgrat la devastació del terratrèmol els supervivents mantenen l’amabilitat, la calor humana i la lluentor en els seus ulls… darrere del dolor de la pèrdua i la por està la vitalitat i el somriure imperible del poble de Nepal, una cultura mil·lenària qCarlos A. Cañeteue es va obrir al món fa poc més de 60 anys.

Considerat un dels països més pobres del món, amb un baix nivell de desenvolupament i elevat analfabetisme, la seva gran riquesa prové del turisme. El país ha començat a aixecar-se. La nostra solidaritat és primordial per ajudar-los a recuperar les condicions que els permetin seguir endavant amb el seu estil de vida.

Carlos, juntament amb una amiga de la infància, Laura Jiménez, han engegat un projecte per donar suport als nenes i nens anomenat:   Colores por Nepal. Laura va començar a pintar espontàniament després del naixement del seu fill i va decidir dedicar els beneficis del que obtingués amb les seves pintures a una causa solidària. No deixis de visitar la pàgina del projecte!
Us esperem el proper 18 de desembre. Com sempre, als 18:00 hores tindrem una sessió de cinefòrum relacionada amb el tema i a les 20:00 h comença la xerrada amb Carlos A. Cañete.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.