Dilluns de Cinefórum: La Honradez de la Cerradura- 15 de Maig

 Una petita joia molt poc coneguda,  el debut al cinema de Francisco Rabal. Inspirada en una obra de Benavente i dirigida pel gran director de teatre i actor Luis Escobar, una de les seves dues úniques pel.lícules.

La Honradez de la Cerradura

Una prestamista deixa en dipòsit  una important quantitat de diners a un jove matrimoni conegut.  Al morir inesperadament la prestamista es succeeixen un continu d´esdeveniments en els que el matrimoni sofrirà un xantatge i es veurà embolicat en un crim. 

 

Una de les dues úniques pel.lícules que va dirigir Luis Escobar, gran director, productor i gestor  teatral que va ser l´ artífex que es poguessin estrenar a Espanya grans obres de dramaturgs estrangers durant la postguerra. Molt conegut en la seva faceta d´actor per haver interpretat al libidinós marquès de Leguineche, a les pel.lícules de Berlanga, Patrimonio Nacional i Nacional 2.

En aquesta pel.lícula va adaptar una obra de Jacinto Benavente i per interpretar al protagonista va contractar a un jove actor de teatre, que començava a tenir certa fama a províncies però encara era desconegut a Madrid. Aquest actor era Francisco Rabal. Una altre magnífica actriu de teatre Mayrata O´Wisiedo, era la protagonista femenina (ha treballat indistintament a Espanya i Itàlia però s´ha prodigat poc al cinema, però la varem poder veure a Tacones lejanos d´Almodovar).

La pel.lícula es va rodar integrament a Barcelona. Tots els interiors als Estudis Kinefón i va obtenir bones critiques I una bona acceptació per part del públic. Va ser el llançament de Francisco Rabal com a actor cinematogràfic.

Informació completíssima en la excelent-cinèfila pàgina web http://ramonnovarr.blogspot.com.es

 

Dilluns 15 de Maig a les 19 hores a La BiblioMusiCineta

C/Vila i vila 76.  Metro Paral.lel

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.