Reloj de Arena, Reloj de Sol, Reloj de Sangre- Borja de Pedro 27 de Març – 17 d´Abril

BORJA DE PEDRO

El prestigiós pintor aragonès Borja de Pedro inaugura la exposició Reloj de Arena, Reloj de Sol, Reloj de Sangre, una sèrie de gravats calcogràfics del llibre de l´escriptor Camilo José Cela. La cita serà el proper divendres, 31 (18.00 horas), a l´Associació Cultural La Bibliomusicineteca, dins de les activitats del Festival Eròtica.Cat, que es realitza al Poble Sec.

La mostra es podrà veura del 27 de març fins el 17 d´abril, de 17.00 a 21.00 hores, al carrer Vila i Vilà, 76.

El llibre Reloj de Arena… és una obra que consta de 200 exemplars numerats i porta les signatures autògrafes de cadascun dels artistes. Es tracta d´una prosa poètica contundent, carregada d´erotisme i en ocasions procaç.

La exposició inclou també gravats del llibre Cant espiritual, del poeta Joan Maragall; Diario de Naúfrago, de Jose Antonio Labordeta, així com projeccions de l´artista, entre les que hi ha el making off del quadre de Ghandi, un retrat realitzat amb una innovadora tècnica.

El 2008, Borja de Pedro, que residia al Japó en aquell temps, va realitzar a la ciutat de Tokio, un retrat de Gandhi muntat en una bicicleta que portava acoblat un enginyós dispositiu.

Es tractà d´un invent, la bicicleta impressora, que mitjançant les rodes de cautxú imprimeix color al paper.  Es el sistema més senzill, ràpid i eficaç que existeix per realitzar grans pintures, y va ser ideat per ell. Els colors utilitzats son tintes xilogràfiques. El suport consisteix en 30 planxes de cartó blanc de 110×82 centímetres cadascuna que unides formen un rectangle de 27 metres quadrats.

L´exposició també inclou gravats sobre el Mont Fuji realitzats per el artista aragonès, que va realitzar la seva primera exposició a Barcelona l´any 1966.

Cartel borja jpeg

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.