Color al desnudo- Francisco Chamayou- 27 de Març al 3 d´Abril

El Restaurant Kasbah i l’Associació Cultural Bibliomusicineteca inauguren el dilluns, 27, a les 18.00 hores, l’exposició «Colores al desnudo», de l’artista català Francesc Chamayou. La mostra forma part del Festival Erótica.cat, que es porta a terme al Poble-sec, del 23 al 31 de març.

L’obra de l’artista reflecteix formes i colors que imiten la natura i despullen l’ànima. Depenent de l’ull que mira es troben figures, sentiments, emocions.

Francisco Chamayou néixer a Barcelona el 1947 i va estudiar dibuix i pintura al taller del Mestre Víctor Esteban Ripaux. Al mateix temps va treballar com a dibuixant publicitari.

El 1968 va decidir dedicar-se plenament a la pintura i després d’una estada a les Illes Canàries, realitzant pintura «dal vero», es va traslladar a Amsterdam, on va romandre durant un any. És quan va presentar la seva primera exposició amb treballs dedicats al món de la imaginació. Personatges fantàstics i paisatges inventats.

Entre 1969 i 1975 va residir en el Sud d’Itàlia. Napolés, Península Sorrentina, Costiera Amalfitana i Castelfranco en Miscano, llocs on entra de ple en un entorn mariner i camperol que plasma en els seus treballs. Connecta amb la gent i artistes del lloc en una relació que perdura.

El 1975 va tornar a Espanya i es va traslladar a Andalusia per a més tard establir-se a Catalunya, a la comarca d’Osona. Des de 1995 fins 2002 va estar a Mèxic, a la ciutat de Xalapa, estat de Veracruz. De retorn a la seva terra torna al Raval, el seu barri natal a Barcelona. Ha exposat els seus treballs a Catalunya, Itàlia, Holanda, Alemanya i Mèxic.

L’exposició romandrà oberta al restaurant Kasbah (Vila i Vila, 82), de 13.00 a 16.00 i de 20 a 24.00 hores, fins al 3 d’abril.

Color al desnudo

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.