Celebració de la festa mexicana del Dia de Morts – 28-29 d’octubre i 5-6 de novembre

Un any més celebrem la fascinant i vital tradició mexicana del Dia de Morts. Durant aquests dies, Mèxic es vesteix de colors per recordar a les persones mortes, però també per celebrar la vida compartida. Des de La Bilio, ens unim a aquesta celebració des de fa 9 anys muntant una ofrena i organitzant diverses activitats artístiques al voltant d’aquests dies plens de màgia.

Enguany, l’altar ho dissenyarà l’actriu mexicana Abril Mondragón. Abril és la beneficiaria de la Beca José Luna González que cada any permet que estudiants del Centre Cultural El Tecolote, situat a Arcelia, Guerrero, facin una estada de perfeccionament a Barcelona durant un mes. A més, com a part de la seva preparació actoral en aquesta ciutat, Abril està preparant una representació teatral, Siuatl, que no et pots perdre.

D’altra banda, també farem una sèrie de lectures dramatitzades sobre la mort de fragments de les següents obres:  Los cuervos están de luto i Concierto para guillotina y cuarenta cabezas, de Hugo Argüelles; Equinoccio i Fermento y Sueño, de Luisa Josefina Hernández; El camino rojo a Sabaiba, de Óscar Liera; i Fotografía en la playa, de Emilio Carballido. En les lectures participaran Jimena Tormo, Mariana Domínguez, Albert Torras, Alberto Rizzo i Cristián Cortesa, encarregat de la selecció dels textos.

I com sempre, el primer cap de setmana farem una degustació de menjar mexicà típic de l’època.

T’esperem per celebrar-ho junts.

 

 

Programa:

Dissabte 29 i diumenge 30 d’octubre:

17.00 h – Obertura de portes
Visites guiades a l’altar
Passi de documentals

18.00 h – Lectures dramatitzades. Selecció realitzada per Cristián Cortés

20.00 h – Monòleg «Siuatl» (working in progress) d’Abril Mondragón (Centre Cultural Tecolote)

21.00 h – Degustación de comida mexicana

 

Dissabte 5 i diumenge 6 de novembre:

17.00 h – Obertura de portes
Visites guiades a l’altar
Passi de documentals

2016.10.29 Día de muertos 2016

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.