Resum de la trobada del dia 17.07.2016

El Club del Mirall va tancar la temporada amb un tema, “Les Etapes del viatge”, que resumia les trobades anteriors i que va posar de manifest les diferents sensibilitats sobre el terme “viatge” aplicat a la vida de l’ésser humà. En la seva aplicació més bàsica, el viatge, reuneix tres condicions: temps, moviment i canvi. L’ésser humà, com a individu, es mou per la línia del temps i, mentre ho fa, modifica la seva forma d’entendre el que ha après. És a dir, durant el transcurs de la jornada, es produeixen en la personalitat canvis que, inconscientment, ens afecten en la manera de resoldre els problemes de l’endemà. D’això ens adonem quan, passat cert temps, observem el trajecte recorregut. En aquest cas, com diu el poeta, enrere queda el que ja no serà. Algú va definir aquest recorregut per la vida com “El viatge de l’Heroi”; considerant com a tal, la lluita del protagonista contra les seves circumstàncies. Resulta obvi que, el personatge que ens representa és al seu torn, l’únic que pot modificar-les.

Per documentar l’anterior i com és costum en el Club del Mirall, es van utilitzar fragments de pel·lícules que van mostrar les estructures comunes en la qual es basen la majoria de guions de la vida dels éssers humans. Més de tretze seqüències, d’amb prou feines tres minuts, per donar a conèixer el procés intern que segueixen les diverses maneres de procedir de qualsevol individu. Al final de la trobada es va arribar a la conclusió que les persones confeccionen el seu propi guió; recorren el camí o sendera de la vida buscant entendre qui són i que, quan creuen haver trobat la resposta, descobreixen que, com succeeix en les nines russes, no són sinó una part d’alguna cosa major que, de moment, desconeixen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.