Resum de la trobada del dia 20 de maig

El tema principal de la darrera trobada del Club del Mirall va tenir com a protagonista El món arquetípic. Segons C. G. Jung, és l’inconscient col·lectiu, on moren els arquetipus, imatges o ‘representacions’ universals, que influeixen sobre l’inconscient personal i que condicionen la nostra manera d’entendre i actuar. Els més coneguts són: la mare, la prostitua, el guerrer o la víctima. Carol S. Pearson, psiquiatra americana, va escriure un llibre, ‘Despertando los héroes interiores’, en basse a aquest concepte. Va determinr el nombre d’arquetipus en 12, per explicar els impulsos vitals en l’èsser humà.

El passat 2 de maig, durant la troabda que va tenir lloc en les instal·lacions de La BiblioMusiCineteca, els assistents al Club del Mirall van poder adonar-se de què algunes de les conductes implícites en la seva personalitat podien identificar-se mitjançant l’anàlisi del comportament i les característiques d’alguns dels estereop

El passat dia 20 de maig, durant la trobada que va tenir lloc en les instal·lacions de la BiblioMusicineteca, els assistents al Club del Mirall van poder adonar-se que, algunes de les conductes implícites en la seva personalitat, podien identificar-se mitjançant l’anàlisi del comportament i les característiques dels alguns arquetips. La combinació dels dotze arquetips, actius o inactius segons sigui el cas en cada persona, ajuda a descobrir que, en realitat, no és un bloc monolític. La nostra psique està composta de multitud de parts que interactuen entre elles. El fet de posar-los nom (guerrer, savi, bufó, etc.), ens permet identificar-los i integrar-los en el guió de la nostra vida. Així doncs, durant la sessió del Club del Mirall es va posar en evidència que, igual que succeeix en la gran pantalla, podem identificar els qui ens acompanyen i valorar la seva relació, com si estiguéssim redactant el guió d’una pel·lícula (nostra vida). Mitjançant imatges d’alguns clàssics del cinema com, “Centauros del desert”, “Rebel·lió a bord” o “El Senyor dels anells” els assistents van poder identificar-se amb els personatges arquetípicos que, segons va quedar demostrat, també estan presents en tots nosaltres

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.