Resumen de la trobada del dia 20 de novembre de 2015

Després de la seva presentació el dia 16 d’octubre, divendres passat dia 20 va tenir lloc a la sala d’exposicions de La BiblioMusiCineteca la primera trobada del Club del Mirall. Davant un bon nombre d’assistents, el coordinador de la trobada, Antonio Inglés, va proposar com a tema principal “La llibertat”. Va iniciar la seva exposició dient: “L’individu, ha d’acceptar el seu propi lliure albir a l’hora de decidir les seves metes en la vida, ja que si ben no triem el que som, en certa manera, sí que som el que triem”, parafrasejant un llibre escrit per Aquilino M. Polaino sobre la formació de la personalitat.
Per documentar tal afirmació, el coordinador del Club del Mirall, va fer al·lusió als diferents tipus de llibertats: la fonamental, la d’elecció o l’ètica personal, sense oblidar la política ni la religiosa. Per documentar els diversos aspectes al·ludits sobre la llibertat, es van mostrar en el transcurs de l’acte, diàlegs d’escenes claus en pel·lícules com, “Viu com vulguis”, “Thelma & Luise” o “El Club dels poetes morts” que van servir de base per a una àmplia participació dels assistents al debat. Més tard Sonia García, directora de l’Associació Cultural La BibilioMusiCineteca, va comentar alguns dels llibres recomanats per a lectura. L’última part de l’acte va acabar amb l’aplicació del tercer ingredient de la “bibliomusicineterapia”, la música. Els assistents van poder portar a la seva memòria el record i les emocions del que va anar un veritable ídol fins al final de la seva malmesa vida. Nino Bravo i la seva cançó “Lliure”. Tot un homenatge a qui no va poder triar lliurement el moment de deixar-nos.

Diapositiva6

Erich Fromm

Fotos del encuentro:

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.