Ressenya de la presentació del llibre de Francesc Blanco

El divendres 24 d’octubre, La BiblioMusiCineteca va tornar a viure una animada vetllada. L’escriptor Francesc Blasco, va presentar el seu llibre Projecto XI, un thriller endiabladament ben construït i molt bé documentat que té el seu epicentre al barri del Poble Sec i molt en concret al carrer Poeta Cabanyes, on viu l’autor i on va néixer el cantautor Joan Manuel Serrat.

Van acompanyar a l’autor el periodista Xavier Borrell, crític cultural i escriptor, especialment relacionat amb la novel·la negra, i el llibreter Ricard Torradas, que pertany a una família de destacats llibreters, tota una institució cultural al veí barri de Sant Antoni.

Entre els assistents estava el redactor del periòdic del barri Zona Sec, Jordi Molina.

Prop de quaranta persones van assistir a aquesta animada i interessant presentació que va començar amb l’aparició en la pantalla de Joan Manuel Serrat i Jaume Sisa, tots dos fills il·lustres del Poble Sec, que van cantar a duo El meu carrer, la cançó que Serrat va dedicar al seu carrer Poeta Cabanyes.

Francesc Blasco es va haver d’emprar a fons, atenent als seus lectors i futurs lectors, responent preguntes i signant llibres.

Després d’un descans brindant amb cava, com toca a totes les estrenes, va començar l’acte de “Cloenda de l’exposició Serrat 70+2”, que va començar el 20 de març, fent honor a la cançó, “a la bandolera porta la primavera el 20 de març” i ens diu adéu a la tardor, “és temps de pluja, temps d’estimar-se a mitja veu, d’escoltar el tic-tac del rellotge..”.

Estava previst que fos Antoni Badía, ànima i motor del programa dedicat a Serrat ‘Del Poble Sec al món’ (més de deu anys en antena), de Ràdio Rubí, qui ens acompanyés. Per motius de salut no va poder estar amb nosaltres, però va tenir la gentilesa de dedicar-nos el programa de la setmana que aviat podreu escoltar a la web. A continuació i com no podies ser d’una altra manera, Cantem a Serrat, de la mà de la cantant mexicana Argea García, amb participació de tots els assistents.

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.